Pastrav prajit cu cartofi si dovlecel umplut cu ciuperci

de MIUTA in Pastrav, 6 Aug 2011 | 5600 vizualizari

 

Deoarece astazi este dezlegare la peste am pregatit o reteta cu pastrav.Pastrav prajit cu cartofi si dovlecel umplut cu ciuperci.Este o mancare delicioasa si v-o recomand cu drag tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati pastrav
  • un dovlecel
  • 3 cartofi
  • o ceapa
  • un gogosar
  • 500 gr ciuperci champignons
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 6 catei de usturoi
  • condiment pentru peste
  • faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav prajit cu cartofi si dovlecel umplut cu ciuperci:

Pentru ca azi este dezlegare la peste am pregatit o reteta cu pastrav. Pastrav prajit cu cartofi si dovlecel umplut cu ciuperci. 

Pentru inceput se pun cartofii la fiert in apa cu sare.

Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa si gogosarul taiate cubulete fin.

Se adauga ciupercile curatate,spalate si taiate cubulete marunt.

Se adauga sare,piper si patrunjel verde.

Se lasa pe foc mic sa fiarba pana scade apa lasata de ciuperci.

Dovlecelul se curata de coaja se da cu putina sare si se lasa deoparte.

Pestele se curata se spala si se sterge cu un prosop de hartie. E un delicios peste prajit

Se condimenteaza cu sare,piper,2 catei de usturoi pisati si condiment pentru peste.

Se acopera cu o folie si se da la frigider pentru 30-40 minute.

Cand ciupercile sunt gata se dau la racit.

Cartofii fierti cca 20 minute se curata de coaja,se scobesc in interior si se umplu cu compozitia de ciuperci.La fel procedam si cu dovlecelul,il umplem cu compozitia de ciuperci.

Asezam intr-o tava in care am pus ulei,cartofii si dovleceii umpluti cu ciuperci.

Se da la cuptor la foc potrivit spre mare cca 60 minute.

Din restul de usturoi pregatim un mujdei(maioneza) cu sare si ulei iar la sfarsit sa fie pufos adaugam 5-6 linguri de apa minerala.

Dam pestele prin faina amestecata cu sare dupa gust si il prajim in ulei la foc potrivit.

Servim pestele alaturi de dovleceii si cartofii umpluti.

Se orneaza cu felii de lamaie si se stropesc cu mujdei de usturoi.

Pofta buna!

Reteta de Pastrav prajit cu cartofi si dovlecel umplut cu ciuperci este delicioasa si v-o recomand cu drag tuturor pentru a o prepara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav prajit cu cartofi si dovlecel umplut cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
File de pastrav cu piure de telina